Op woensdag 5 juni kon het publiek van cultuurcentrum ’t Schaliken voor de eerste keer online tickets reserveren. De lange wachtrijen behoren hiermee tot het verleden. Heel wat klanten apprecieerden de nieuwe manier van tickets bestellen.

De ticketverkoop van seizoen 2013-2014 is met een snelvaart gestart. Op enkele weken tijd verkocht ’t Schaliken net geen 900 Vriendenpassen. Bijna 8.000 tickets vlogen de deur uit: 82% werd online besteld, 13% per mail of op papier, 4% telefonisch en 1% aan de balie. Klanten die via de website reserveerden, kregen voorrang. 

Het softwareprogramma voor onlineticketing kende een paar kinderziektes, maar het overgrote deel van de bestellingen verliep vlot. Op een dikke week tijd, had elke klant zijn tickets in de bus. Cc ’t Schaliken wil dit systeem verder verbeteren en volgend jaar opnieuw hanteren. 

Momenteel zijn slechts vijf voorstellingen uitverkocht: Scala, Balzaal der gebroken harten, The Line-Up, God van de slachting en Keet in Huis met Wigbert.

Voor uitverkochte voorstellingen kunt u zich op een wachtlijst laten zetten. Dan contacteert cc ’t Schaliken u als er plaatsen vrijkomen. U geeft uw gewenste aantal plaatsen en uw contactgegevens gewoon aan het cultuurcentrum door.